Бивш здравен министър критикува здравните власти.Странно е поведението на здравното министерство

...
Бивш здравен министър критикува здравните власти.Странно е поведението на здравното министерство
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Странно е поведението на здравното министерство при новата ковид вълна

Бивш здравен министър подлага на критика здравните управляващи.

" Странно е държанието на здравното министерство при новата COVID-вълна. Това каза от парламентарната естрада някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов.

" Болните се усилват, а персоналните лекари нямат право да правят никаква диагностична активност ", означи той. И добави, че по този метод са вързани ръцете им да лимитират разпространяването на болестта, написа Novini.bg.

" Министерство на здравеопазването се разсънва и на 12 юли внася план за разпоредба за обществено разискване ", сподели депутатът от ГЕРБ. Промяната цели да се добави в пакета от действия, заплащани от НЗОК, опцията джипитата да назначават проучвания. На 11 август ще свърши общественото разискване на тази разпоредба, а по прогноза тогава ще сме в разгара на COVID-вълната, установи проф. Ангелов. Той напомни, че при форсмажорна обстановка може да отпадне общественото разискване, а може и да бъде кратко до две седмици.

Министерството на здравеопазването липсва, заключи той и разгласи, че оповестеният на 23 декември от Кирил Петков перфектен COVID-план на страната е претърпял неуспех.

" Планът за имунизация е изрично провален, България подарява ваксини, а осведомителна акция липсва. Министерство на здравеопазването липсва! ", смята Ангелов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР